contact@ars-historica.ro

Secretarul general al Ministerului Apărării Naţionale al României, Codrin-Dumitru Munteanu, în vizită în R.Moldova

Secretarul general al Ministerului Apărării Naţionale al României, Codrin-Dumitru Munteanu, se află într-o vizită la Ministerul Apărării de la Chișinău, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

Astfel, oficialul de la București a avut o întrevedere cu ministrul Eugen Sturza, iar discuțiile s-au axat pecooperarea dintre instituţiile de apărare ale R.Moldova şi României şi în cadrul organizaţiilor internaţionale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, Eugen Sturza l-a informat pe Codrin-Dumitru Munteanu despre cele mai recente realizări ale reformei sectorului de apărare, în special ceea ce ține de profesionalizarea şi transformarea Armatei Naţionale.

„Ministrul Apărării a apreciat sprijinul constant acordat de România pentru dezvoltarea şi modernizarea Armatei Naţionale, în special pe segmentul de pregătire a cadrelor militare şi civile în instituţii de învăţământ din România şi în cadrul exerciţiilor bilaterale şi multinaţionale”, se maia arată în comunicat.

Eugen Sturza a adăugat că instituţia de apărare contează în continuare pe asistenţa Armatei Române la reformarea sistemului de învăţământ militar din Republica Moldova şi alte domenii prioritare pentru sectorul de apărare.

Secretarul general al Ministerului Apărării Naţionale al României, Codrin-Dumitru Munteanu, s-a aflat în Republica Moldova pentru a participa la ceremonia desfăşurată cu ocazia Zilei Eroilor la cimitirul de onoare de la Ţiganca, Cantemir.

Sursa: http://www.rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *