contact@ars-historica.ro

Şi OSCE se pronunţă asupra situaţiei din Republica Moldova: E nevoie de o soluţie pentru a asigura calea europeană a ţării

Preşedintele în exerciţiu al OSCE şi ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Slovaciei, Miroslav Lajčák, au cerut astăzi tuturor forţelor politice din Republica Moldova să depăşească criza politică actuală prin dialog, acţionând pe baza Constituţiei Republicii Moldova şi a respectarea principiilor democratice şi a statului de drept.

“Preşedinţia OSCE urmăreşte cu mare îngrijorare criza politică din Republica Moldova. Cetăţenii Republicii Moldova au nevoie de o soluţie politică pentru actuala criză şi stabilitate pentru a asigura calea europeană a ţării “, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

“Dialogul paşnic, democraţia şi statul de drept sunt esenţiale pentru prevenirea tensiunilor de la escaladare”, a adăugat Miroslav Lajčák.

Pe marginea situaţiei politice din Republica Moldova din ultimele zile s-au expus şi Consiliul Europei, Uniunea Europeană, dar şi Departamentul de Stat al SUA.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *