contact@ars-historica.ro

Soldați din România și alte 13 state NATO se antrenează în Ucraina pentru a face față unui război hibrid

Militarii români participă în aceste zile la exerciţiile militare Rapid Trident 2019 organizate de NATO în regiunea Lvov din Ucraina. Aproximativ 3.500 de soldaţi din 14 ţări din Europa, Canada şi SUA i-au parte la întreaga operaţiune.

Exerciţiile militare Rapid Trident 2019 sunt organizate pe fondul relaţiilor tensionate cu Rusia, care s-au amplificat după anexarea Crimeei.

Consiliul Alianţei Nord-Atlantice a decis să suspende întreaga cooperare cu Federaţia Rusă. În acelaşi timp am decis să menţinem căile de comunicare deschise. Au avut aproximativ 10 întâlniri în ultimii 5 ani. Sunt întâlniri difricile în care ambele părţi nu cad de acord cu privire la multe probleme.

Anul acesta la exerciţii participă un număr record de 3.000 de militari ucrainieni. Lor li s-au alăturat peste 500 de soldaţi din alte 14 ţări NATO, printre care SUA, Canada, Marea Britanie, Moldova, România, Turcia şi Polonia.

Obiectivul principal al acţiunilor este pregătirea şi antrenarea soldaţilor pentru a răspunde în cazul izbucnirii unui război hibrid.

Exerciţiul militar se va desfăşura pe parcursul a două săptămâni şi se va încheia pe 28 septembrie.

Sursa: https://newsmaker.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *