contact@ars-historica.ro

Statele Unite ale Americii susțin Guvernul de la Chișinău în eforturile sale de asigurare a securității energetice

26 septembrie 2019, New York – Oportunitățile de cooperare și dialogul între instituțiile de ramură din domeniul energetic din Republica Moldova și SUA au fost abordate în cadrul întrevederii de ieri a ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, cu secretarul pentru energie al SUA, Rick Perry, în marja segmentului înalt al Adunării Generale ONU.

Cei doi oficiali au vorbit despre prioritățile de pe agenda securității energetice a Republicii Moldova, abordând, de asemenea, și posibilitățile de cooperare în domeniul infrastructurii și interconectării energetice la nivel regional.

Rick Perry a dat asigurări de sprijinul continuu al SUA pentru furnizarea către țara noastră a tehnologiei și energiei necesare pentru a preveni eventualele perturbări sau întreruperi energetice. „SUA susține prim-ministrul Maia Sandu și ministrul afacerilor externe Nicu Popescu în eforturile sale de a asigura securitatea energetică, precum și în procesul de integrare europeană”, a mai declarat oficialul american.

Sursa: https://www.mfa.gov.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *