contact@ars-historica.ro

SUA s-au pronunțat asupra alegerilor din Republica Moldova

Statele Unite ale Americii au îndemnat liderii politici din Republica Moldova să inițieze rapid formarea unui guvern care să respecte voința alegătorilor moldoveni și să servească poporul prin combaterea corupției, promovarea reformelor și asigurarea progresului democratic. Poziția a fost exprimată într-un comunicat de presă al Departamentului de Stat al SUA în contextul alegerilor parlamentare desfășurate în R. Moldova, transmite MOLDPRES.

În comunicat, SUA au felicitat poporul din R. Moldova, Comisia Electorală Centrală și câștigătorii din alegerile parlamentare. Totodată, SUA au salutat aprecierile OSCE, potrivit cărora „alegerile parlamentare din Moldova au fost competitive și, în general, au respectat drepturile fundamentale ale omului”.

„Totodată, împărtășim preocupările OSCE, inclusiv cele care se referă la acuzațiile de mituire a alegătorilor și de utilizare a resurselor administrative și cerem autorităților Republicii Moldova să investigheze aceste cazuri”, este specificat în comunicatul de presă.

La 24 februarie curent, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot și-au ales deputații.

Sursa: https://www.moldpres.md/news/2019/02/28/19001702

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *