contact@ars-historica.ro

SUA susține cooperarea Republicii Moldova cu Corporația Provocările Mileniului (MCC) pentru stabilirea unui nou program financiar

Contactele bilaterale la mai multe nivele între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, precum și sprijinul SUA pentru ca țara noastră să poată beneficia de un nou program al Corporației Provocările Mileniului (MCC) a fost discutat de ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

În cadrul întrevederii, ministrul Nicu Popescu a reiterat importanța cooperării cu agenția americană MCC, menționând că „Republica Moldova nu a putut beneficia până acum de un nou program financiar de la Corporația Provocările Mileniului din cauza corupției care a devenit din ce în ce mai prezentă”.

La rândul său, ambasadorul Hogan a dat asigurări de tot sprijinul său pentru ca țara noastră să poată beneficia de un nou program al acestei corporații, dar că una dintre precondițiile esențiale este să fie intensificată cu toată puterea lupta cu corupția în Republica Moldova.

De asemenea, interlocutorii au discutat despre contactele bilaterale care vor avea loc la mai multe nivele între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii în viitorul apropiat.

Amintim, Corporația Provocările Mileniului (Millennium Challenge Corporation – MCC) este o agenție independentă și inovativă de asistență externă a Guvernului SUA. Până în prezent MCC a finanțat programe de asistență în domenii ca: agricultură și irigare, transport (drumuri, poduri, porturi), asigurarea cu apă potabilă și canalizare, acces la asistența medicală, finanțe și dezvoltarea afacerilor, inițiative anti-corupție, acces la educație, etc.

Sursa: https://mfa.gov.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *