contact@ars-historica.ro

Tineri din Republica Moldova şi România, reuniți la o şcoală anticorupţie

30 de voluntari anticorupţie din Republica Moldova şi România au ales să îşi petreacă vacanţa la şcoala de vară „Tinerii împotriva corupţiei”, organizată în perioada 21-28 iulie, la Vadul lui Vodă. Ghidaţi de ofiţeri anticorupţie de la Chişinău şi Bucureşti, participanţii se vor familiariza cu mecanismele de prevenire şi combatere a corupţiei şi a practicilor ilegale. În paralel, ei vor lucra la elaborarea unor produse de comunicare prin care să promoveze integritatea în educaţie şi să combată practicile care generează corupţia în învăţământ.

Noi, voluntarii anticorupţie, putem promova integritatea prin propriul exemplu, ceea ce înseamnă să nu recurgem niciodată la acţiuni ilegale. Totodată, ne putem implica în reducerea corupţiei şi prin sesiuni de informare în care să vorbim despre cât de periculos este acest fenomen”, spune Cătălina, participantă la școala de vară.

Universităţile care tind să asigure transparenţa ar trebui să elaboreze Coduri de Etică, pe care cadrele didactice şi studenţii să se angajeze în mod public să le respecte”, a menționat Ludmila, studentă la Facultatea de Drept a Universităţii „A. Russo” din Bălţi.

În cadrul şcolii anticorupţie, vor fi organizate mai multe sesiuni de informare în care tinerii vor avea posibilitatea să discute cu experţi, jurnalişti şi activişti civici. Totodată, participanţii vor fi instruiţi cum să organizeze activităţi de informare în instituţiile în care învaţă. Evenimentul este organizat de Centrul Naţional Anticorupţie şi PNUD în cadrul proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, implementat cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.

Sursa: http://infoprut.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *