contact@ars-historica.ro

Ucraina facilitează pentru prima dată tranzitul de gaze din Ungaria spre Slovacia pe fondul pandemiei Covid-19

Operatorul de sistem de transport al gazelor din Ucraina (GTSOU) a transportat gaze din Ungaria în Slovacia, pentru prima dată de când Ucraina a deservit tranzitul de gaze între țările Uniunii Europene, a declarat șeful GTSOU, Serhiy Makogon, citat de Interfax.

“Răspândirea coronavirusului COVID-19 nu va opri dezvoltarea ulterioară a pieței gazelor naturale.

Continuăm să introducem noi servicii și să căutăm noi oportunități de utilizare a sistemului de transport de gaze din Ucraina.

Pentru prima dată, am deservit tranzitul de gaze din Ungaria spre Slovacia “, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Un comerciant german de energie a comandat transportul de gaze.

“Volumele nu sunt încă foarte mari, dar dezvoltăm cu încredere hub-ul gazelor de est”, a spus șeful GTSOU.

Compania a declarat pe site-ul său web că, după semnarea unui nou acord de tranzit cu Gazprom, GTSOU introduce în mod activ noi servicii de transport pentru clienții ucraineni și străini, inclusiv, printre altele, serviciul de tranzit de scurtă durată, care permite clienților serviciilor de transport să transporte gaz între țările europene – Polonia, Slovacia, Ungaria și în viitor România.

“Începutul furnizării acestui serviciu va permite intensificarea comerțului cu gaze între țările Europei de Est și va oferi o oportunitate de încărcare suplimentară a capacităților sistemului de transport din Ucraina, care după construcția fluxului Nord 1 nu mai sunt folosite integral “, a spus compania.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *