contact@ars-historica.ro

Ucraina închide punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova

Autoritățile din Ucraina impun restricții temporare de intrare în țară. Kievul a decis să închidă granițele începând de luni, 16 martie.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene atenționează cetățenii Republicii Moldova privind decizia autorităților ucrainene de a restricționa temporar intrarea persoanelor pe teritoriul Ucrainei, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19.

Conform informațiilor oficiale ale autorităților ucrainene, în următoarele două săptămâni începând cu 16 martie 2020, ora 00.01 (ora Kiev), nu se va efectua trecerea frontierei de stat la intrarea în Ucraina, inclusiv la tranzit, a cetățenilor străini și a persoanelor apatride.

Această restricție nu se va referi la cetățenii străini și persoanele apatride care fac parte din categoria colaboratorilor misiunilor diplomatice străine, oficiilor consulare și reprezentanților organizațiilor internaționale acreditate în Ucraina, precum și membrii familiilor lor. De asemenea, măsura nu vizează persoanele care dețin permis de ședere permanent sau temporar în Ucraina.

Amintim că vineri a fost confirmat primul deces în Ucraina din cauza coronavirus de tip nou. Este vorba de o femeie de 71 de ani, care la începutul lunii martie s-a întors din Polonia.

Sursa: https://cotidianul.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *