contact@ars-historica.ro

Ucraina şi România au discutat despre direcțiile prioritare de dezvoltare a cooperării militare

Ministrul Apărării din Ucraina, Andriy Zagorodniuk, s-a întâlnit cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Ucraina, Cristian-Leon Țurcan. Ministrul ucrainean a subliniat importanța cooperării în domeniul apărării și a mulțumit colegilor români pentru susținerea integrității teritoriale și independenței Ucrainei, potrivit unui comunicat al Ministerului ucrainean al Apărării.

Andriy Zagorodniuk a efectuat o informare cu privire la direcțiile de reformare a Ministerului Apărării din Ucraina și de perfecționare a capabilităților Forțelor Armate.

În cadrul întâlnirii, părțile au discutat și despre situația de securitate actuală, accentuând nevoia de suplimentare a cooperării pentru menținerea unui nivel ridicat de stabilitate în regiune. În acest sens, s-a discutat problema funcționării Batalionului Multinațional de Geniu Tisa și a posibilităților de extindere a cooperării bilaterale între Forțele Armate ale Ucrainei și României.

Cristian-Leon Țurcanu l-a felicitat pe Andriy Zagorodniuk pentru numirea în funcția de ministru al Apărării al Ucrainei și și-a exprimat speranța că cele două state vor menține relații prietenoase și constructive. De asemenea, acesta l-a invitat pe Andriy Zagorodniuk să participe la întâlnirea la nivelul miniștrilor apărării din țările din sud-estul Europei, care va avea loc la București luna viitoare.

Sursa: www.defenseromania.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *