contact@ars-historica.ro

Uniunea Europeană renovează două şcoli din Republica Moldova

Clădirile liceelor „Constantin Spătaru” şi „Matei Basarab” din Leova şi Basarabeasca vor fi renovate datorită Uniunii Europene. Circa 1.000 de elevi şi profesori vor beneficia din acest an de un mediu de studii confortabil şi condiţii de educaţie îmbunătăţite. Valoarea totală a proiectelor constituie circa 73 de milioane de lei, notează TVR Moldova.

Principalele lucrări de renovare vor contribui la sporirea eficienţei energetice a clădirilor prin reducerea consumului normat de energie în instituţii cu până la 30% şi la reducerea emisiile anuale normate de CO2. Lucrările planificate includ termoizolarea faţadelor şi soclurilor clădirii, reabilitarea acoperişurilor, finisarea pe interior a pereţilor, instalarea unor sisteme moderne de electricitate şi ventilare, precum şi asigurarea cu apă caldă şi rece la robinete.

De asemenea, va fi îmbunătăţit aspectul exterior şi interior al clădirilor urmare a lucrărilor de reconstrucţie, reutilare şi modernizare a sălilor de clasă, a spaţiilor de recreere şi agrement, precum şi a infrastructurii de utilităţi publice aferente.

Lucrările în cadrul proiectelor vor fi monitorizate de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud.

Sprijinul financiar necesar pentru renovarea celor două instituţii de învăţământ primar din oraşul Leova şi Basarabeasca este oferit de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului şi sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare.

Sursa: https://infoprut.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *