contact@ars-historica.ro

Uniunea Europeană va finanța 81 de întreprinderi rurale din Moldova

Uniunea Europeană va oferi suport pentru 81 de întreprinderi din zonele rurale ale Republicii Moldova. Suma granturilor constituie 11,02 mln lei, ceea ce va favoriza investiții în economie de circa 15,34 mln lei.

Cele 81 de proiecte investiționale au fost examinate și aprobate în cadrul ședinței Comitetului de supraveghere al Programului-pilot „Femei în Afaceri”. Acestea fac parte din cel de-al treilea Apel de proiecte investiționale finanțate de UE, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Domeniile de activitate ale companiilor sunt diverse: 51% din întreprinderi  se vor ocupa cu prestarea serviciilor, și anume – servicii educaționale și distractive pentru copii, prestarea serviciilor cosmetologice, servicii de decor și organizarea evenimentelor; 39% din companii activează în domeniul industrial și vor crea articole vestimentare pentru copii, femei și bărbați, vor fabrica produse congelate, dulcețuri, produse din patiserie, iar 10% din întreprinderi sunt din domeniul agriculturii și zootehnie, activitățile de bază fiind apicultura, creșterea nucilor, dar și creșterea și germinarea orzului.

De asemenea, susținere financiară vor primi și antreprenorii ai căror proiecte investiționale sunt inovative, bazate pe fabricarea mixturilor de făină fără gluten, prelucrarea ceaiurilor și condimentelor naturale, confecționarea pălăriilor, servicii de organizare a traseelor turistice, fabricarea articolelor vestimentare pictate manual.

Companiile care urmează să primească suport din partea Uniunii Europene vor contribui la crearea a 300 locuri de muncă noi.

Sursa: https://stiri.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *