contact@ars-historica.ro

Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova granturi în valoare de 40 de milioane de euro

Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova granturi în valoare de 40 de milioane de euro. Guvernul a adoptat astăzi un proiect de Hotărâre prin care s-a adoptat inițierea negocierilor și semnarea acordurilor de finanțare cu Comisia Europeană, scrie tv8.md.

Primul acord se referă la sprijinul acordat pentru consolidarea supremației legii, pentru sprijinirea mecanismelor anti-corupției și reformarea justiției. Acest acord de grant este în mărime de 8.9 milioane de euro.

Al doilea acord de finanțare pe care intenționăm să-l semnăm cât de curând este în sumă de 23,5 milioane de euro și vine pentru susținerea regiunilor locale. Au fost identificate aceste regiuni împreună cu UE. Va fi finanțare pentru Administrația Publică Locală, dar implementată cu sprijinul Programului Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Al treilea acord de finanțare pe care ni-l propunem să-l semnăm în următoarele zile este la fel cu UE și este în sumă de 10,7 milioane de euro și se referă la subiecte care țin de sprijin pentru implementarea acordului de asociere în special în domeniul social, combaterii violenței, inegalității de gen”, a declarat după ședința de astăzi a Guvernului, prim-ministra Maia Sandu.

De implementarea acestor acțiuni vor fi responsabile mai multe ministere. Totuși, ministerul coordonator va fi cel al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Sursa: https://nordnews.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *