contact@ars-historica.ro

Uniunea Europeană va sprijini Ungheniul. Aici vor fi îndreptate milioane de euro. Iată și explicațiile oficialilor europeni

O delegație a Comisiei Europene, în frunte cu Mathieu Bousquet, șeful Unității C1 – Georgia, Moldova și Cooperării Transfrontaliere de Vecinătate, a efectuat o vizită de lucru la Ungheni, pentru a discuta despre viitoarele proiecte ce urmează să fie implementate la aici cu sprijinul Uniunii Europene.

Vorba e că Uniunea Europeană a decis să aloce 23 de milioane de euro pentru dezvoltarea socio-economică a două regiuni din Republica Moldova: Ungheni și Cahul.

Acest program de sprijin va contribui la crearea unor noi locuri de muncă, la susținerea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii locale, la dezvoltarea infrastructurilor la scară mică.

Fiind întrebat ce a stat la baza deciziei de a selecta pentru sprijinul respectiv Ungheniul, înaltul oficial a spus că unul din motivele selectării a fost existența la Ungheni a experinței de lucru cu proiectele. De asemena, potrivit lui Mathieu Bousquet, la Ungheni există interes de a lucra cu Uniunea Europeană. În plus, și autoritățile publice locale de aici sunt deschise pentru colaborare cu Uniunea Europeană, respectând valorile acesteia, consideră oficialul.

Potrivit dânsului, și societatea civilă este activă, fiind și un partener de nădejde în proiectele implementate.

”Noi vedem angajamentul primarului de Ungheni și dorința de a lucra și a dezvolta orașul în beneficiul cetățenilor”, a mai spus pentru EXPRESUL”, Mathieu Bousquet.

Deși Uniunea Europeană a sistat acordarea asistenței macrofinanciare pentru Republica Moldova, banii care urmau să ajungă în bugetul de stat vor ajunge direct la cetățeni, prin intermediul proiectelor pe care UE le va implementa în Republica Moldova, au punctat reprezentanții delegației Comisiei Europene în cadrul vizitei loc la Ungheni.

Sursa: www.expresul.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *