contact@ars-historica.ro

Uniunea Europeană vine în susținerea exportatorilor din Republica Moldova

Uniunea Europeană, CSI și alte piețe din lume oferă un potențial semnificativ de desfacere a produselor moldovenești, pe care exportatorii moldoveni l-ar putea valorifica mai eficient.

Potrivit unui comunicat emis de către Agenția de Investiții, acesta este obiectivul Programului „Export Morning”, lansat pe 25 aprilie, la inițiativa Agenției de Investiții și în parteneriat cu proiectul Uniunii Europene „Vizibilitate și comunicare pentru Acordul de Asociere/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA)”.

Programul prevede oferirea de suport complex – informativ și practic – prin organizarea a 12 sesiuni practice timp de 1 an, în vederea extinderii competențelor și creșterii nivelului de competivitate a agenților economici, interesați să exporte eficient.

Sesiunile se vor desfășura lunar, în prima parte a zilei, iar fiecare dintre ele va fi dedicată unei țări, identificate drept piață de desfacere prioritară pentru Republica Moldova. Fiecare destinație de export va fi prezentată prin prisma descrierii pieței cu amănuntul, a piețelor de nișă, a vânzărilor pe piețele B2B și B2C, a profilării concurenților, dar și a istoriilor de succes.

Sursa: https://radiochisinau.md/

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *