contact@ars-historica.ro

Vicepremierul Ucrainei, Ghenadi Zubko, pe urmele lui Ștefan Cel Mare, în vizită la românii din regiunea Cernăuți

Vicepremierul ucrainean, Ghenadi Zubko, a efectuat marți, 16 aprilie, o vizită oficială în regiunea Cernăuți. Se pare că înaltul oficial din capitală a vrut să cunoască mai bine cum trăiesc românii din zonă. El a vizitat comunitatea teritorială unită Voloca, din care face parte și satul Valea Cosminului. În această localitate a fost reconstruită grădinița. În acest scop au fost cheltuite 6 milioane de grivne, tramsmite Libertatea Cuvântului, preluat de Romanian Global News.

„Procesul descentralizării ne-a învațat să ne planificăm activitatea. Acum ne concentrăm eforturile asupra reconstrucției școlii. Am inaugurat un Centru de acordare a serviciilor administrtaive”, a menționat primarul de Voloca, Valentin Glopina.

De menționat că Valea Cosmului este o localitate emblematică pentru istoria neamului românesc. În anul 1497, Ştefan cel Mare s-a războit cu regele polon Ioan I Albert. Bătălia dintre cei doi a avut loc în Codrii Cosminului, la circa 100 de kilometri la nord de Suceava, bătălie soldată cu victoria răzeşilor moldoveni, care au distrus aproape în totalitate oastea polonă.

Sursa: www.rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *