contact@ars-historica.ro

(VIDEO) Ambasadorul UE vă invită la Ziua Europei; Vezi programul pregătit pentru tine!

Cu ocazia Zilei Europei, în Orășelul European 2019, vizitatorii vor putea cunoaște cultura și bucătăria țărilor europene, să privească filme, să asculte muzică bună și să vadă ce s-a schimbat în Republica Moldova datorită susținerii oferite de Uniunea Europeană.

Pe 11 și 12 mai, Delegația Uniunii Europene va organiza mai multe evenimente la Chișinău, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și în scuarul Catedralei, pentru a celebra Ziua Europei și 10 ani ai Parteneriatului Estic.

„Cu multă bucurie, și în acest an, vă invit să celebrăm unitatea și diversitatea europeană la o nouă Zi a Europei în Republica Moldova. Pe 11 mai – la Chișinău, iar pe 18 mai – la Cahul vom afla despre Uniunea Europeană și țările ei membre, vom savura muzica, filmele și vom cunoaște tradițiile popoarelor europene și vom gusta din bucatele lor, vom cunoaște poveștile țărilor europene pe care, de 5 ani deja, grație eliminării vizelor, cetățenii Republicii Moldova le pot vedea cu propriii lor ochi. Vom afla cum s-a schimbat însăși Republica Moldova datorită cooperării cu Uniunea Europeană în cei 5 ani ai Acordului de Asociere și ai Acordului de Liber Schimb, în cei 10 ani ai Parteneriatului Estic, pe care îl marcăm în luna mai. Vom ajunge și în localitatea ta, să sărbătorim împreună Zilele Europei, pentru că împreună suntem mai puternici”, este mesajul Ambasadorului UE în Republica Moldova, Peter Michalko.

Sursa: https://cotidianul.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *