contact@ars-historica.ro

VIDEO // Încă un BLOC ELECTORAL în R. Moldova: Trei partide și trei organizații neguvernamentale vor participa în comun la următoarele alegeri. „UNIREA face puterea”

Trei partide din R. Moldova și trei organizații civice au semnat astăzi un protocol de colaborare și de constituire a Blocului „UNIREA”.

Este vorba de Asociația „UNIREA-ONOARE, DEMNITATE ȘI PATRIE”, Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei”, Blocul Unității Naționale, Partidul Național Liberal, Partidul Liberal Reformator și Partidul „Democrația Acasă”.

Blocul „UNIREA” își propune să participe în format comun în următoarele campanii electorale.

„Blocul „UNIREA” va acționa concentrat în scopul conjugării eforturilor pentru restabilirea adevărului istoric și lichidarea consecințelor Pactului Molotov-Ribbentrop și participării într-un format comun (bloc electoral) în viitoarele campanii electorale”, se menționează în protocolul de colaborare.

„Nu o singură dată am auzit că unioniștii ar fi dezbinați. Lecția alegerilor parlamentare ne-a demonstrat că doar uniți vom reuși să înfăptuim reUnirea. Am lăsat orgoliile deoparte și ne-am unit eforturile pentru promovarea cât mai intensivă a idealului Unirii. Și nu ne oprim aici. Toți cei care împărtășesc simțirea românească, indiferent că vorbim de partide sau de segmentul civic, sunt îndemnați să ni se alăture. Unirea face puterea”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, într-o conferință de presă.

„Am pornit în acest format pentru a avea reprezentativitate foarte bună atât în mediul asociativ, dar și alături de partide care și-au arătat toată deschiderea și nu au condiționat cu nimic crearea Blocului „UNIREA”, a adăugat președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco.

Tatiana Potîng, vicepreședinta Partidului Liberal Reformator, a spus că Blocul „UNIREA” are de atins două obiective: „În primul rând, avem de câștigat electoratul unionist. În al doilea rând, avem misiunea de a informa și a educa cealaltă parte a electoratului, care este încă rătăcită și îndoctrinată”.

Sursa: https://www.ziarulnational.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *