contact@ars-historica.ro

Volodimir Zelenski: Ucraina este alături de Republica Moldova nu doar pe hartă

Prim-ministra Maia Sandu și președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, au susținut o conferință de presă după întrevedere.

Astfel, premiera a dat asigurări că Republica Moldova va deveni un partener de nădejde pentru statul vecin, Ucraina.

La rândul său, Zelenski a declarat că Ucraina va participa, în continuare, activ în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

„Ucraina va oferi susținere enormă pentru ca teritoriile statelor noastre să nu fie ocupate de forțele armate ruse. De asemenea, nu vom permite să ne impună planul de așa numita federalizare. Autoritățile de la Chișinău și cele de la Kiev au aceleași poziții privind la suveranitatea și securitatea ambelor state. Întâlnirea noastră bilaterală a fost una productivă. Ucraina este alături de Republica Moldova, nu doar pe hartă”, a declarat președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Prim-ministra Maia Sandu și-a început discursul în câteva rânduri în limba ucraineană, iar apoi a continuat în limba engleză.

„Dacă acum câteva săptămâni, Republica Moldova a fost condusă din umbră de un oligarh, toate instituțiile statului au servit unei singure persoane, în toate aceste timpuri grele Ucraina și România au rămas a fi partenerii noștri strategici”, a menționat Maia Sandu.

Sursa: https://newsin.md/

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *