contact@ars-historica.ro

„Zelenski promovează o politică mai echilibrată față de Rusia”. Comentator moldovean, despre alegerile din Ucraina

„Pentru Republica Moldova ar fi bine ca Ucraina să aibă un președinte care să mențină cursul european al țării. Atât Poroșeno cât și contracandidatul său Zelenski optează pentru cursul vestic al Ucrainei. Zelenski vine totuși cu o politică mai echilibrată față de Federația Rusă”, spune pentru Agora, comentatorul moldovean, Ion Tăbârță, în contextul alegerilor prezidențiale din Ucraina. În cel de-al doilea tur, care va avea loc pe 21 aprilie, se vor duela comedianul Vladimir Zelenski și actualul președinte, Petro Poroșenko.

Ion Tăbârță consideră că viitorul președinte al Ucrainei trebuie să atragă și mai mare atenție politicii externe, dar și situației din R.Moldova. „Președintele Poroșenko a fost un prieten bun pentru Republica Moldova, în special, datorită faptului că este din sudul Basarabiei și a locuit în Bender, iar acest lucru a favorizat relațiile moldo-ucrainene. Ce fel de președinte ar fi Zelenski din acest punct de vedere? Nu cunoaștem, în relațiile cu Republica Moldova el rămâne o enigmă şi doar dacă el va veni în fruntea statului ucrainean, vom avea răspuns la această întrebare.’’

Referindu-se la faptul că mai mulți alegători au fost aduși organizat la unele secții de votare din R.Moldova, Ion Tăbârță spune că acest fenomen este specific societăților post sovietice care nu înțeleg conceptul de democrație.

Expertul de la Chișinău vorbește și despre rezultatele primului tur al alegerilor din Ucraina și așteptările de la cel de-al doilea tur. Potrivit lui Tăbârță, Zelenski reprezintă surpriza acestui scrutin.

Sursa: https://agora.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *