contact@ars-historica.ro

Zelensky: „Ucraina va căuta apropierea de Uniunea Europeană și NATO”

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a declarat că Ucraina va căuta apropierea de Uniunea Europeană și de Organizație Tratatului Atlanticului de Nord, și va lupta pentru standardele europene, respectiv pentru cele ale alianței, informează agenția ucraineană de știri, Interfax.

„Ucrainienii au obosit să mai aștepte și nu cer imposibilul. Își doresc lucruri absolut obișnuite: fără un guvern corupt, o instanță independentă, o economie puternică, o bună infrastructură, securitate și siguranță. De aceea, ucrainenii au ales calea spre europeană. Vom urma această cale și voi apăra întotdeauna această alegere”, a declarat Volodymyr Zelensky în cadrul unei conferințe privind reformele din Ukraina, desfășurată marți la Toronto.

Zelensky a mai precizat că Ucraina va continua cooperarea cu organizațiile financiare internaționale și și-a exprimat dorința de a aduce atât armata ucraineană la nivelul standardelor NATO, precum și de a depăși simplul statut de țară aspirantă al Ucrainei, în cadrul alianței.

Sursa: curierulnational.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *